Storm trekt spoor door regio: brekende bomen en takken

videoDe brandweer moest afgelopen nacht op meerdere plekken uitrukken om stormschade te verhelpen. Met name in de polder vielen bomen om en braken takken af.  De brandweer draafde overal op, zij het met gepaste spoed.

In Lelystad werd een hoogwerker ingezet nadat een boom op een huis was gevallen. Aan de Jol kreeg de brandweer rond 22.00 uur melding dat een boom het had bezweken en met wortel en al op een woning was beland. Niemand raakte gewond, vandaag moet duidelijk worden wat de precieze schade aan de woning is.

Weg afgesloten

In het buitengebied van Creil kwam de brandweer eveneens in actie. Langs de Westermeerweg en langs het Creilerpad braken door de harde wind verschillende takken uit zo’n vijftien bomen. Hierdoor werden de wegen versperd en ontstonden gevaarlijke situaties met voorbijkomende auto's in het donker. 

Na middernacht

De brandweer was zeker twee uur bezig, tot net na middernacht, met de afhandeling van de stormschades. Bij enkele bomen kreeg men hulp van een shovel en een trekker, van een boer en een nabijgelegen bedrijf.  De gemeente Noordoostpolder zal in de loop van vrijdag de resten van de takken verder opruimen.

De zware windstoten troffen vooral Flevoland, het westen van Overijssel en de Veluwe. Zo braken takken af in Ossenzijl, Steenwijkerwold, Oldemarkt en Giethoorn, maar rukte de brandweer ook uit in Nunspeet en Elspeet. In Zwolle liep de Wipstrikkerallee stormschade op. 

Volledig scherm
In Creil waaiden vooral takken van bomen. De brandweer en loonwerkers ruimden ze samen op. © Ginopress

Flevoland