Arjen Verschure, alias Ikbenboer, is een van de eindkandidaten voor de verkiezing van beste ondernemer in Zeewolde.
Volledig scherm
Arjen Verschure, alias Ikbenboer, is een van de eindkandidaten voor de verkiezing van beste ondernemer in Zeewolde. © Robinotof

Strijd om beste ondernemer laait op in Zeewolde

Wat hebben koeien, zuigelingenvoeding en kunststoffen met elkaar te maken? Nou, uit die hoek komen de drie genomineerden voor de titel Ondernemer van het Jaar in Zeewolde. 

Arjen Verschure, die onder de naam Ikbenboer een bioboerderij runt, gaat samen met producent zuigelingenvoeding Picomel en kunststofontwikkelaar en -fabrikant Wittenburg de eindstrijd aan. Bij de bekendmaking van de drie namen, gaf economiewethouder Egge Jan de Jonge aan blij te zijn 'drie ijzersterke bedrijven’ te kunnen nomineren.  Ook de spreiding over de verschillende sectoren waardeerde De Jonge, die tevens jurylid is.

Tijdens de verkiezingsavond op 14 november verschijnen niet alleen ondernemers van de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) op het podium. Ook de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ) levert kandidaten voor de verkiezing Topondernemers van het Jaar. Die namen worden eind deze maand bekend gemaakt. 

Overtuigen met video en interview

Het is voor het eerst dat er een gezamenlijke verkiezingsavond is. Deze wordt gehouden op de Dag van de Ondernemer in congrescentrum The Lux. De genomineerden presenteren zich daar aan het publiek met een video en een interview. Daarna kunnen de aanwezigen hun stem uitbrengen. De publieksstemmen worden meegenomen in het uiteindelijke besluit van de jury. 

De bekendmaking van de eindwinnaars, die van BKZ en CVZ, laat vervolgens nog enige tijd op zich wachten. Die uitslag wordt pas op donderdag 16 januari uit de doeken gedaan tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. 

Prijs van 3,5 kilo

De beste centrumondernemer ontvangt een beeldje dat is ontworpen door Erik Wallenburg. Een nieuwe prijs voor een nieuwe eretitel. Het beeld weegt 3,5 kilo en in het ontwerp komt het symbool van Winkelhaven Zeewolde naar voren. Wallenberg was ook de geestelijk vader van de prijs voor de beste BKZ-ondernemer.  

Die winnaar wordt ook nog eens automatisch genomineerd voor de Flevopenning Top Onderneming. Minister-president Mark Rutte komt op 21 februari volgend jaar naar het Flevopenningen Gala om die prijs uit te reiken. 

Flevoland