Volledig scherm
© Koen Suyk

Stuivertje wisselen bij 50Plus Flevoland

Statenlid Erik Boshuijzen, tot voor kort van Senioren+Flevoland, is terug bij 50Plus. Voor een paar maanden maar.   

De Flevolandse ouderenpartij maakt een roerige bestuursperiode door. Boshuijzen en Wout Jansen veroverden in 2015 namens 50Plus een zetel in de Staten. Al snel bleek het niet te boteren tussen die twee. Nog hetzelfde jaar werd Boshuijzen uit de partij gezet, hij ging verder als eenmansfractie onder de naam Senioren+Flevoland. Volgens fractievoorzitter Jansen kwam Boshuijzen afspraken niet na en opereerde hij solistisch. Boshuijzen stoorde zich aan de ‘dwingende manier van leidinggeven’ van Jansen. 

Gerommel

Vorige maand kondigde Jansen aan 50Plus te verruilen voor OPA Flevoland, onder deze naam vormt hij momenteel een eenmansfractie. Landelijk rommelt het binnen 50Plus, volgens Jansen heeft de Flevolandse afdeling hier last van. Dat is voor Boshuijzen het sein om zich weer aan te sluiten bij 50Plus. Hij heeft hierover gesproken met landelijk voorzitter Geert Dales. 

Ambities

Boshuijzen hoopt hiermee ‘de schade te beperken voor 50Plus die de actie van Jansen in aanloop naar de verkiezingen voor de Staten en het waterschap heeft veroorzaakt’. Dat meldt hij in een persbericht. Boshuijzen gaat door tot de verkiezingen en houdt het dan voor gezien. Hij heeft ‘geen politieke ambities meer’. Jansen is lijsttrekker voor OPA Flevoland. 

Flevoland