Volledig scherm
Deze taart is een andere dan die van bakker Dam. © anp

Taart hoeft niet, saucijzenbroodje mag nu ook bij gemeentelijk feestjes in de Noordoostpolder

Fruitsalade, dikke koek of saucijzenbroodje? Bij een feestje in het gemeentehuis van de Noordoostpolder werd officieel tot nu toe gebak geserveerd, maar als een medewerker liever wat anders heeft bij zijn jubileum of afscheid, dan kan dat nu ook.

Burgemeester en wethouders van de Noordoostpolder hebben de keuzevrijheid bij feestjes van medewerkers vast gelegd in de nieuwe Richtlijnen voor jubilea en afscheid. Dat was ook hard nodig, staat in een ambtelijke adviesnota, want in de loop der jaren was er al meer veranderd dan op papier stond.

Het cadeau dat ambtenaren tot nu toe kregen bij afscheid van de gemeente is ook niet meer hetzelfde als voorheen. Ze krijgen nu een vaas met op de bodem het gemeentewapen van de Noordoostpolder. Het afscheid van een ambtenaar die langer dan drie jaar in dienst was, mag nu 45,50 euro kosten. In de boeken staat dan 27,50 euro voor een vaas, 15 euro voor een bos bloemen en 3 euro bezorgkosten. Ambtenaren krijgen ook meer te zeggen over het persoonlijke cadeau dat ze krijgen. Ze mogen het zelf kiezen en kopen. Dat moet een einde maken aan de praktijk dat medewerkers de gemeentelijke bijdrage incasseren en uiteindelijk zelf een duurder presentje halen.

Het vorige presentje van de gemeente was een schilderij dat al een tijd niet meer leverbaar was. De waarde werd opgeteld bij het budget voor het persoonlijke cadeau.

Flevoland