Visualisatie van nieuwe windturbines gezien vanaf de Kokkelweg in Biddinghuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Visualisatie van nieuwe windturbines gezien vanaf de Kokkelweg in Biddinghuizen. © Windplan Groen

Tegenvaller voor bedrijf in Swifterbant: levering betonmortel moet doorgaan volgens afgesproken prijs

Kijlstra Betonmortel Swifterbant moet van de rechter tegen de afgesproken prijs beton blijven leveren aan H4A Windenergie. Dit bedrijf bouwt 45 windmolens in Dronten en Lelystad, ook bekend als Windplan Groen. Kijlstra levert de betonmortel voor de fundaties en besloot een prijsstijging door te voeren, omdat door de oorlog in Oekraïne de kosten de pan uit rijzen.

10 reacties

 • A. Kooi

  3 maanden geleden
  Gewoon schandalig dik gesubsidieerde projecten. En dan zo.n relatief klein bedrijf uitknijpen.
 • B Straatman

  3 maanden geleden
  Zit een bedrijf met miljarden winst achter en toch niks accepteren. Gewoon advies van Andre Eggerding opvolgen voor behoud van het bedrijf en zeker alle werknemers
 • Yvonne Veld

  3 maanden geleden
  En de energieleveranciers, voedselproducenten, supermarkten, woningbouwverenigingen, waterschappen, gemeentes, afvalophalers en -verwerkers, belastingdienst, brandstofleveranciers etc., etc. mogen wel keer op keer hun prijzen gigantisch verhogen ......... Daar zit geen enkele norm of stop op. Zeker omdat die prijzen niet vastgelegd zijn en iedereen corona en de oorlog van Poetin als excuus mag gebruiken. Kan een rechter daar ook niet eens een uitspraak over doen en sancties opleggen?
 • Eric Goedhart

  3 maanden geleden
  Dan zou dat ook moeten gelden voor grote bedrijven als Ballast Nedam, Boskalis, etc. Maar een overheidsproject (tunnel, sluis, brug of weg) wordt altijd veel duurder dan afgesproken door prijsstijgingen en onverwachte zaken. Die komen daar kennelijk mee weg omdat ze dat als ontbindende voorwaarde hebben staan in het contract. Dat had dit bedrijf ook beter kunnen doen.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Laat het bedrijf failliet gaan voordat er een berg schulden is. Maakt de doorstart eenvoudiger.
 1. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
  Liveblog

  SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

  Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.