Volledig scherm
De eerste bezoekers van de Tulpenroute hebben hun weg naar de polder al gevonden. © Freddy Schinkel

Tulpenroute Flevoland verwelkomt eerste bezoekers

Over belangstelling had de vijfde editie van Tulpenroute Flevoland niet te klagen tijdens het openingsweekend. ,,En dat terwijl de échte aftrap pas volgende week plaatsvindt’’, zegt Ellen Boonen, voorzitter van het evenement. 

Door het zachte voorjaar staan de tulpen eerder dan normaal in bloei. Er valt op dit moment dus al genoeg te zien in de uitgestrekte polder. Tel daarbij op dat de zon de afgelopen dagen ook geregeld liet zien en je hebt een aardige verklaring waarom een hoop tulpenliefhebbers dit weekend al afreisden naar Flevoland, weet Boonen. Over bezoekersaantallen beschikt ze niet, maar duidelijk is dat de Tulpenroute een goede start kende. 

De afgelopen jaren is Tulpenroute Flevoland uitgegroeid tot een evenement van formaat dat in iets minder dan een maand ruim 50.000 bezoekers trekt. De totale route die bezoekers kunnen afleggen heeft een lengte van ruim 400 kilometer. Zaterdag hebben de wethouders van de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde de Tulpenroute officieel geopend. Tot en met 5 mei kan het evenement worden bezocht.

De echte topdrukte wordt pas komend weekend verwacht, tijdens Pasen. ,,Dan barst het tulpenseizoen ook pas echt los. Op dit moment staat ongeveer 20 procent van de velden in bloei’’, zegt Boonen. ,,Er valt dus al genoeg te zien, maar volgende week nog veel meer.’’ 

Flevoland