Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Twee jongens voortvluchtig na overval op winkel in Lelystad: het is wild-west in de polder vandaag

De politie is op zoek naar twee jongens die even voor 21.00 uur donderdagavond een Albert Heijn-filiaal in de wijk De Kempenaar in Lelystad hebben overvallen. Inwoners van Lelystad hebben een Burgernet-melding gekregen waarin wordt gevraagd uit te kijken naar de twee jongens. Het is de zoveelste overval in 24 uur tijd.

De twee jongens zijn volgens de burgernet-melding donker gekleed. Ze dragen allebei een zwarte trui met capuchon. Beide jongens hebben een zwarte tas. Mensen die de twee verdachten hebben zien lopen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het alarmnummer 112.

Overvallen

De overval op de Albert Heijn volgt op een overval op een snackbar in Lelystad.  Aan het einde van de middag werden overvallers overmeesterd door omstanders bij snackbar Lelyhof in Lelystad. De verdachten zijn overgedragen aan de politie.

Nog geen 24 uur eerder was het in Flevoland ook al raak. Woensdagavond werd een poging tot een overval gedaan op snackbar De Halve Maan in Dronten. De overvaller op die snackbar slaagde ook niet in zijn poging en koos vervolgens het hazenpad. De overvaller op de Drontense snackbar werd ondanks een zoekactie in de buurt niet gepakt. Of er een verband is tussen alle overvallen is niet bekend.

Naast de overvallen werd er in Emmeloord donderdagmiddag een man opgepakt voor een steekpartij. Midden in het centrum leidde een burenruzie tot een steekpartij waarbij het slachtoffer naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Flevoland