De geredde ooievaars in de 'zwanenvangtasssen'.
Volledig scherm
PREMIUM
De geredde ooievaars in de 'zwanenvangtasssen'. © Prorail

Twee ooievaars dankzij speciale tassen gered bij spoortunnel: 'Nog nooit meegemaakt’

Een bijzondere reddingsactie van een aantal medewerkers van Prorail en de brandweer afgelopen weekeinde bij het Drontermeer. Twee ooievaars zaten zondag vast in een luchtkanaal bij het dienstgebouw naast het spoor. Na een bezoekje aan de dierenarts in een speciale tas konden ze uiteindelijk met slechts enkele schaafwonden weer de natuur in, vertelt incidentenbestrijder Hans Bruggink uit Deventer. ,,Dit maakt je dag toch wel heel erg leuk.’’

0 reacties

 1. Maurice wilde dood: bracht hond naar de buurman, draaide gas open en gooide terpentine op vloer
  PREMIUM

  Maurice wilde dood: bracht hond naar de buurman, draaide gas open en gooide terpentine op vloer

  Hij was het leven beu en ‘wilde de hele tent in de fik steken’. Met een fles wodka in zijn lijf hoopte de 38-jarige Maurice S. uit Lelystad zonder al te veel pijn dood te gaan. Dus bracht hij zijn hond bij de buurman, draaide de gaspitten in zijn huurflat aan de Stelling wagenwijd open en haalde zijn laatste fles drank. Toen hij thuiskwam, bleek zijn plan echter ‘verraden’.
 2. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  6

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.