Uit-je-Tent in 2019.
Volledig scherm
Uit-je-Tent in 2019. © Foto archief Freddy Schinkel

Uit-je-Tent geschrapt, Pieperfestival staat nog wel op de agenda van de Noordoostpolder

Het rijtje afgelastingen als gevolg van de corona-uitbraak in Nederland wordt langer en langer. Ook Uit-je-Tent in de Noordoostpolder gaat dit jaar niet door.

Voor StEP Noordoostpolder is Uit-je-Tent het vierde evenement dat in het jubileumjaar van de organisatie niet door gaat. Eerder waren al de Groendag, het Tulpenfestival en de Nacht van Oranje geschrapt. ,,Wij hadden de hoop dat Uit-je-Tent nog wel door kon gaan, maar nu de overheid de maatregelen heeft aangescherpt en verlengd, kunnen wij onze beslissing niet langer uitstellen’’, laat Linda Takken, woordvoerder van StEP weten.

De Stichting Evenementen Promotie Noordoostpolder bestaat dit jaar een kwart eeuw. Het festival zou 12 juni van start gaan. De overheidsmaatregelen voor samenkomsten lopen nu tot minimaal 1 juni. ,,De periode daarna is onzeker, daarom stoppen we nu met voorbereidingen’’, zegt Takken. ,,Kamperen  gaat over ontspanning, over sociale activiteiten en groepsvorming. De vraag is of mensen daar dan wel aan toe zijn, direct na zo’n lange periode van onzekerheid.’’

Annuleringen

De eerste annuleringen waren al binnen, voor dat afgelasting een feit was. Dat was volgens Takken al ‘een duidelijk signaal’. ,,De meest veilige optie is dan afgelasten. De deelnemende campings en kampeergasten worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld.

Pieperfestival

Het eerstvolgende StEP-feestje is nu het Pieperfestival van 10 tot en met 13 september in Emmeloord. De voorbereidingen daarvoor lopen nog wel door. ,,We hopen dat het coronavirus straks onder controle is’’, aldus Takken, ,,zodat we daar in september extra van kunnen genieten.’’

Flevoland