Volledig scherm
Bedrijven die bijvoorbeeld een afwashulp zoeken, kunnen dat nu via de app MatchAB binnen een handomdraai regelen © Shutterstock

Uitzendorganisatie start met ‘datingapp’

VideoEen nieuwe app van uitzendorganisatie Abeos maakt het voor opdrachtgevers mogelijk de volgende dag al over een uitzendkracht te beschikken. Mits er een match is tussen die twee, net zoals op Tinder.

Als twee mensen via een datingapp de liefde vinden, moet het toch ook mogelijk zijn opdrachtgevers en uitzendkrachten eenvoudig bij elkaar te brengen. Ongeacht het tijdstip van de dag. Dat dacht uitzendorganisatie Abeos, voorheen AB Oost, en zo ontstond de app MatchAB. „Een opdrachtgever geeft aan waar hij in geïnteresseerd is en een uitzendkracht wat zijn profiel is. Als ze elkaar vinden en ze drukken beide op ‘ik ben geïnteresseerd’, dan is er een match”, zegt ontwikkelaar Martijn Schuurman namens Abeos.

Uniek

Volgens hem bestaat er nog niet zo'n app. „Wel om werkgever en uitzendkracht bij elkaar te brengen, maar niet waar een volledig geautomatiseerd systeem achter zit die bij een match ook direct zaken als de juiste cao en uitbetalingen van het loon regelt.”

Flevoland en Zwolle

MatchAB richt zich in eerste instantie op studenten in de regio Flevoland en Zwolle. Tot nu toe hebben 450 studenten een profiel aangemaakt. Zij kunnen in contact komen met zo'n 200 opdrachtgevers. Na het plaatsen van een vacature kunnen werkgevers kandidaten benaderen, vastleggen of een videogesprek aangaan. Schuurman: „Als een werkgever morgen een afwasser of een koeienmelker nodig heeft, kun je dat ‘s avonds vanaf de bank regelen. Een fysieke afspraak op kantoor en een hoop rompslomp is niet meer nodig.”

Flevoland