Update: zoekactie naar vermiste vrouw op en rond het Ketelmeer gaat morgenochtend verder

update + videoHulpdiensten gaan morgen verder met zoeken naar een vermiste vrouw op en rond het Ketelmeer. Tegen 05.00 uur rukten brandweer en reddingsboten massaal uit richting een strandje aan het meer tussen Nagele en Swifterbant. De zoektocht op het water werd rond 07.30 uur tijdelijk onderbroken. De vrouw is nog steeds niet gevonden, haar auto inmiddels wel.

,,We gaan opnieuw het Ketelmeer op, er zal opnieuw gedregd worden. Meer is op dit moment niet over de situatie te zeggen,” laat de woordvoerder van de politie Midden-Nederland weten. De Brandweer en Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) rukten vrijdagmorgen rond 05.00 uur uit na een melding dat er mogelijk iemand te water zou zijn geraakt ter hoogte van het strandje langs de Ketelbrug. Rond 07.30 uur staakten zij de zoektocht, volgens een agent ter plaatse omdat de termijn was verstreken waarbinnen nog hoop is dat een drenkeling levend wordt teruggevonden.

Met andersoortig materieel werd de zoektocht later hervat naar de vermiste vrouw, ook op het land rond het Ketelmeer. Een politiewoordvoerster wilde verder niet teveel details kwijt. ,,Het gaat om een vermissing van iemand die in zorgelijke toestand van huis is gegaan. Haar auto is inmiddels gevonden in de buurt van het meer, verder geven wij geen details, gezien de aard van de melding.’’

Volledig scherm
Hulpdiensten kammen vrijdagochtend een stuk van het Ketelmeer uit na een melding dat er mogelijk iemand te water zou zijn geraakt. © GinoPress / Jeffrey Korte
  1. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
    PREMIUM
    video

    Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

    Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

Flevoland