Volledig scherm
© ANP XTRA

Urk gaat langparkeerders caravan op de bon slingeren

Met het instellen van een verbod wil de gemeente Urk paal en perk stellen aan het langdurig parkeren van caravans en campers door de eigen bewoners in de bebouwde kom.   

Regelmatig - en vooral in de zomermaanden - krijgt de gemeente Urk meldingen binnen over het langdurig stallen van kampeerauto's, maar ook aanhangers op de openbare weg. Een ergernis, omdat ze daarmee parkeerplaatsen innemen bestemd voor auto's. Daarom is het vanaf nu verboden om die langer dan drie achtereenvolgende dagen te laten staan langs een weg in de bebouwde kom. Dit verbod is ook van toepassing op parkeerplaatsen. Bij overtreding volgt een boete  of wordt het betreffende vehikel weggesleept.

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Flevoland