De 80-jarige joodse Lous Steenhuis-Hoepelman overleefde twee concentratiekampen en is zaterdag in gesprek gegaan met de jongeren uit Urk die verkleed als nazi's de straat op gingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 80-jarige joodse Lous Steenhuis-Hoepelman overleefde twee concentratiekampen en is zaterdag in gesprek gegaan met de jongeren uit Urk die verkleed als nazi's de straat op gingen. © NPO/Eigen foto.

Urker jongeren bieden excuses aan voor nazi-verkleedpartij na gesprek met Holocaust-overlevende

VIDEODe jongeren die door Urk marcheerden in ‘nazi-kledij’ hebben na een gesprek met een Holocaust-overlevende hun excuses aangeboden voor hun actie. Over een aantal maanden brengt de groep jongemannen nog een bezoek aan Kamp Westerbork.

9 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik denk dat je je het niet kan maken om in kledij te lopen van de grootste massamoordenaars ooit,blijkbaar is de beschaving aan dat dorp voorbij gegaan
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  @ Frans Kleinmeulman, wat goed van uw kleinzoon dat die van alles erover weet te vertellen. En als hij alles erover weet is het dan niet een goed idee om uw kleinzoon een keer aan deze Urker jongeren te laten vertellen wat er in WOII is gebeurd en vooral wat er met jonge kinderen is gebeurd en welke impact op de huidige jonge generatie dit heeft? Misschien leren ze hier meer van. Dat moet gaan werken, lijkt mij zo.
 • wilma siefers

  1 jaar geleden
  Ok excuses. Ook gemeend? Ook op Urk weten ze toch wat er in de oorlog is gebeurd. Maar een bezoek aan Westerbork kan nooit kwaad.
 • Frans Kleinmeulman

  1 jaar geleden
  Heeft urk onder een steen geleefd? Dit wisten ze niet? Dan mankeert het aan goed onderwijs, goede ouders etc. Kom nou, zelfs mijn kleinzoon van 6 weet van alles erover te vertellen. Excuses en vervolgen, anders leren ze er niets van. Sorry en dooorrrrrr. Dat werkt niet, lijkt me zo
 • Inge

  1 jaar geleden
  Tussen al het nare en negatieve nieuws vind ik dit een heel mooi bericht. Ik heb enorm veel respect voor "Mevrouw Lous" die heel goed heeft aangevoeld dat dit 'stupide' en onnadenkend gedrag was van deze jongeren, en ook precies het juiste initiatief heeft genomen: de jongeren confronteren met hun gedrag en met wat het bij mensen zoals zijzelf teweeg brengt. Hier leren ze een les voor het leven mee, een les waar ze hopelijk hun verdere leven heel dankbaar voor zullen zijn. Waardevol!