Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht. Door een nieuwe rekenmethode van het RIVM blijkt dat houtstook de grootste bron van fijnstofuitstoot is in Nederland.
Volledig scherm
Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht. Door een nieuwe rekenmethode van het RIVM blijkt dat houtstook de grootste bron van fijnstofuitstoot is in Nederland. © Videostill AD

Van gas naar houtstook? ‘Echt verkeerd bezig’

LEZERSREACTIEMet stomme verbazing heb ik het artikel gelezen over een woonblok in Nagele, dat van het gas af gaat. In uw interview met een bewoner, de heer Trouwborst, vertelde deze vol trots dat hij binnenkort helemaal van het gas af gaat. Ook zei hij, dat hij de woonkamer verwarmt met een houtkachel.

4 reacties

 • Gerard Wagenaar

  1 jaar geleden
  Als iets te langzaam gaat volgens het rivm dan passen we gewoon de regels aan .houtkachel zou veel meer uitstoot van fijnstof geven dan voorheen was berekend. Mensen laat je niet gek maken door die berekeningen ze doen bij rivm gewoon waar ze voor betaald worden. En wie controleren het rivm of zij het wel goed doen.juist niemand.
 • J Slagter

  1 jaar geleden
  Zeker lekker een houtkachel maar past niet meer in de moderne tijd. Vroeger ook al niet maar toen was er geen keus. Iedereen aan de houtkachel, ach dan wordt hout vanzelf duurder dan gas of electriciteit. Kunnen we daar weer over klagen.
 • Boy hazeven

  1 jaar geleden
  Heerlijk een houtkachel, zouden we allemaal moeten hebben. Fijne warmte.. ruikt lekker. <3
 • Frits Abeer

  1 jaar geleden
  En dat is wat de linkse partijen toch graag willen? Net als biomassa in heel nld; lekker alle bossen kappen om die te laten draaien!