Volledig scherm
PREMIUM
Wie de petitie tekent, ziet zijn of haar naam verschijnen in dit veelkleurige hart. © ikstanaastje.nu

Veel steun voor christelijk tegengeluid van vriendengroep uit Lelystad

Zes christelijke vrienden uit Lelystad willen graag een ander christelijk geluid laten horen dan dat van de ondertekenaars van de omstreden Nashville-verklaring. Hun online-initiatief Ikstanaastje.nu heeft al ruim 5100 steunbetuigingen opgeleverd.  ,,We willen laten zien dat de christelijke gemeenschap een diverse, inclusieve kerk is waarin plek is voor iedereen”, zegt Elmar Haneveld.

Haneveld (34) opperde zondag het idee een site te lanceren en daar een petitie aan te hangen. ,,We merkten in het weekend dat de hele Nashville-verklaring voor heel veel ophef zorgde. Daar was ik best verdrietig en boos over  en daarom heb ik een spoedberaad ingelast.” Elmar en Cindy Haneveld en Iris en Rafael Brouwer kennen elkaar van de voormalige theologische hogeschool Azusa in Zwolle. Hun vrienden Robert-Jan Beltman en Hanne van Oort waren ook bij het spoedoverleg. De groep komt uit de evangelische kerk, maar ‘denkt liever niet in hokjes’.

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland