Veerpont de Fle-Gel ligt drie weken uit de vaart voor groot onderhoud.
Volledig scherm
Veerpont de Fle-Gel ligt drie weken uit de vaart voor groot onderhoud. © Swets Nautical Services

Veerpont tussen Zeewolde en Horst ligt er drie weken uit: scholieren de dupe

Even met het pontje over tussen Zeewolde en Horst zit er eind dit jaar en begin 2020 drie weken lang niet in. De Fle-Gel ligt er drie weken uit voor groot onderhoud en een scheepskeuring. 

Volgens projectleider Petra Post gaat de pont elke kerstvakantie uit de vaart voor onderhoud. ,,Maar omdat de feestdagen nu midden in de week vallen, houden we te weinig werkdagen over. Dit keer moeten er ook nog eens extra certificaten worden gekeurd. Daarom is er een derde week aan geplakt.”

Scholieren de dupe

Die verlenging betreft de eerste schoolweek na de vakantie. ,,Tja, vooral scholieren zijn hierdoor de dupe”, weet Post. Wel worden in die week door Connexxion bussen ingezet. Vanaf 13 januari kan iedereen op doordeweekse dagen weer met de pont over. Vrijdag 20 december is de laatste vaardag voorafgaand aan de onderhoudsperiode.

De veerverbinding tussen Zeewolde en Strand-Horst wordt sinds 1993 uitgevoerd met het schip Fle-Gel. De naam is een samenvoegsel van de provincies Flevoland en Gelderland. Het veer biedt plaats aan 325 passagiers en is eigendom van de gemeenten Zeewolde, Ermelo en Harderwijk.

Flevoland