Volledig scherm
© Thinkstock

Veiligheidsregio Flevoland werkt nog meer samen met Gooi- en Vechtstreek

Namens de Veiligheidsregio Flevoland heeft Franc Weerwind zijn handtekening gezet onder een alliantie met de zusterorganisatie in Gooi- en Vechtstreek. Door intensief samen te werken willen beide regio's de kwaliteit verbeteren en hun kwetsbaarheid verkleinen.

De overeenkomst stelt alle betrokken organisaties in staat efficiënter te werken zonder de nabijheid van inwoners te verliezen, zo is de gedachte. ‘De kwaliteit van de dienstverlening gaat omhoog. Meer mensen kunnen doorgroeien, van elkaar leren en taken van elkaar overnemen’, stelt Weerwind, voorzitter van de Veiligeheidsregio in Flevoland in een persverklaring.

Handtekening

Beide veiligheidsregio’s werken al jaren samen, maar doen dat steeds intensiever. Weerwind (burgemeester van Almere) en Pieter Broertjes (burgemeester van Hilversum) hebben woensdag in Hilversum hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. Eind 2017 vertelde brandweercommandant John van der Zwan in de Stentor al over de kwetsbaarheid van Flevoland als zelfstandige, kleine veiligheidsregio. ,,De eisen nemen toe, er komen steeds nieuwe taken bij. Met samenwerking sta je sterker.’’ 

Terrorismebestrijding

Flevoland kon het werk moeilijk behappen zei hij toen. De eisen nemen toe, er komen steeds meer taken bij, zoals cybercrime en terrorismebestrijding. ,,Als kleine regio doen we dat allemaal wel, maar voor specialistische functies is meestal maar een persoon beschikbaar. Daar zit vooral onze kwetsbaarheid in.’’ Als voorbeeld noemde hij één nieuwe meldkamer voor Flevoland in Hilversum.

In veiligheidsregio’s werken geneeskundige hulpverleningsorganisaties (GHOR), de gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD) Flevoland en Gooi en Vechtstreek, Bevolkingszorg Flevoland en Gooi en Vechtstreek en de brandweerkorpsen Flevoland en Gooi en Vechtstreek samen om in tijden van calamiteiten en crisissituaties de bevolking zo goed mogelijk te beschermen. 

Flevoland