Schipper Ton Quist bij het ventiel waar de dampen uit komen als er varend wordt ontgast.
Volledig scherm
PREMIUM
Schipper Ton Quist bij het ventiel waar de dampen uit komen als er varend wordt ontgast. © Dingena Mol

Verbazing over schepen die gevaarlijke stoffen langs Flevokust lozen: ‘Overheid negeert eigen wetten’

Ondanks een provinciaal verbod lozen schepen nog steeds gevaarlijke stoffen op het IJsselmeer langs de Flevokust. Het Rijk staat dit zogenaamd ‘varend ontgassen’ onder voorwaarden toe in afwachting van nieuwe regelgeving. ,,Dit kan niet langer zo doorgaan’’, zegt schipper Ton Quist.    

1 reactie

 • Hans Voskamp

  1 maand geleden
  Iedere benzine auto heeft een dampretour (vapour recovery) iedere benzinepomp heeft het, iedere ondergrondse tank heeft het, iedere tankauto heeft het, ieder depot heeft het en ook de raffinaderijen hebben het. Hoe gek is het dan dat de schakel tussen raffinaderijen en depots dan geen dampretour systeem hebben. Kwestie van één extra aansluiting en een gesloten circuit is ook daar bereikt. Hiermee - zonder echte investering - bereik men een enorme besparing van de uitstoot. Onbegrijpelijk!
 1. De 19 raadsleden van Zeewolde staan voor misschien wel de belangrijkste beslissing uit hun politieke leven
  PREMIUM
  Video
  11

  De 19 raadsleden van Zeewolde staan voor misschien wel de belangrijk­ste beslissing uit hun politieke leven

  Moet het grootste datacenter van Europa in de Flevopolder komen? Voor dat ingrijpende besluit staan de negentien raadsleden van Zeewolde deze maand. Een keuze met landelijke impact, misschien wel de belangrijkste uit hun politieke carrière. ,,Maar er is nog zoveel onduidelijk en onzeker”, zegt Erik van de Beld (ChristenUnie). ,,We lopen elke keer tien stappen achter.’’

Flevoland