Vrouw Justitia
Volledig scherm
Vrouw Justitia © ANP XTRA

Verdachte dubbele poging doodslag Lelystad blijft in cel

De verdachte van het neersteken van twee broers in de nacht van 30 op 31 augustus in Lelystad blijft vastzitten. Dat meldde de rechtbank in Lelystad vrijdagavond.

De 22-jarige R. de W. uit Lelystad trof de broers ‘s nachts op straat. Er ontstond een ruzie op het plein bij de Stelling. De W. wordt verdacht van een poging beide broers om het leven te brengen. Hij stak ze met een mes neer. Ook zou hij met een gebroken fles hebben geslagen. Een van de broers werd maar net naast zijn longen geraakt. De 18-jarige wist weg te komen, maar raakte in paniek omdat hij moeilijk kon ademhalen. Zijn vader heeft hem uiteindelijk hevig bloedend naar het ziekenhuis gereden.

Vrijdag stond De W. terecht in een zogeheten pro-formazitting. Omdat de rechtbank vanwege maatregelen om het coronavirus te beteugelen de deuren nagenoeg gesloten heeft, werd de zaak op papier behandeld. Op de zitting stond vooral centraal of De W. nog langer vast moet blijven zitten. Zijn advocaat had verzocht De W. op vrije voeten te stellen. De rechtbank wees dat verzoek af.

Eind juni volgt een nieuwe zitting. Zicht op een inhoudelijke behandeling van de stafzaak is er nog niet. Dit ook omdat de rechtbank nog geen zaken in kan plannen.

Flevoland