Volledig scherm
Lelystad Airport © anp

Vertraging uitbreiding Lelystad Airport is 'wanprestatie'

LELYSTAD - De vertraging van de uitbreiding van Lelystad Airport valt niet goed in de regio. Melden vliegvelddirecteur Erik Lagerweij en Schiphol ‘teleurgesteld’ te zijn, wethouder Jop Fackeldey van Lelystad gebruikt sterkere woorden: „Dit is een wanprestatie”, zegt hij in een reactie.

„Het is ongehoord dat het ministerie en Luchtverkeersleiding Nederland er niet in slagen om de tijdig de vliegroutes van en naar Lelystad Airport aan te sluiten op de routes in het hogere luchtruim. Er is een nieuwe directeur van LVNL die besluit in deze zaak te duiken en vervolgens meldt dat april 2018 niet haalbaar is. Wat een blamage.”

Zwak excuus
Dat cao-onderhandelingen met de luchtverkeersleiders voor de vertraging hebben gezorgd, noemt hij een ‘zwak excuus’. „Ik reken erop dat de staatssecretaris zich tot het uiterste inspant om de vertraging te voorkomen of in elk geval tot het minimum te beperken.”

  1. Raadsfracties over vertrek wethouders: CDA laat inwoners Dronten vallen

    Raadsfracties over vertrek wethouders: CDA laat inwoners Dronten vallen

    In een eerste reactie op het ingediende ontslag van Dirk Minne Vis en Nico Verlaan staat het college vooral stil bij het 'persoonlijk drama dat dit voor de vertrokken wethouders moet zijn'. ,,Het college verstaat de woorden van Nico Verlaan over de verschillen van bestuursstijl. Er is veel tijd en energie geïnvesteerd in elkaar. Dat dit desondanks heeft geleid tot het indienen van ontslag is een afweging die wethouders zelf maken."

Flevoland