Evangelist Jaap Dieleman uit Zeewolde met op de achtergrond zijn nieuwe magazine.
Volledig scherm
PREMIUM
Evangelist Jaap Dieleman uit Zeewolde met op de achtergrond zijn nieuwe magazine. © Videostill / Flyer / ADR

Vier hoogleraren over de onheilspellende boodschap van evangelist Dieleman uit Zeewolde: ‘Hoe radicaler je bent, hoe meer je opvalt’

Wéér laat de omstreden evangelist Jaap Dieleman uit Zeewolde miljoenen magazines verspreiden in Nederland. Met opnieuw de oproep om je niet te laten vaccineren. Al dreigt hiermee ‘uitsluiting van medische zorg, werk en inkomen, waardoor je straks dreigt om te komen van de honger’. Een theoloog, neerlandicus, communicatiewetenschapper en rechtsgeleerde houden zijn teksten tegen het licht. ,,Dit heeft niet zoveel met theologie te maken.’’  

12 reacties

 • henk hartog

  7 maanden geleden
  Ieder mens heeft soms gelijk, en soms niet, ongeacht je status of afkomst, dus JAAP ook. M'n moppie luistert al jaren naar Jaap op YouTube , soms heeft ie gelijk, soms niet, dat geldt ook voor mij en jouw.
 • Jan Willemsen

  7 maanden geleden
  Flip de fluitketel met zijn kletsverhaal over religie. Leuk voor aan de borreltafel
 • K van Venen

  7 maanden geleden
  Misschien heb je aan de hemelpoort ook wel een QR code nodig om binnen te komen.....
 • Chinta M.L. Koster

  7 maanden geleden
  De willoze, niet zelf nadenkende- en de niet zelf invoelende volgers van onze onpersoonlijke Overheid zullen kostte wat het kost in bedrog blijven geloven. Het kritiekloos aannemen of geloven in zaken die buiten ons bereik worden uitgedokterd slaat elk creatief vermogen dood.
 • T. Klok

  7 maanden geleden
  4 Hoogleraren over één evangelist waar 99% van de mensen nog nooit van heeft gehoord, een randverschijnsel. Is dat niet een beetje teveel aandacht? Die gratis publiciteit zal zo iemand alleen maar prachtig vinden!

Flevoland