Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vogelgriep op bedrijf in Lelystad: 24.000 kippen gedood

Op een pluimveebedrijf in Lelystad is bij kippen de vogelgriep vastgesteld. De ongeveer 24.000 dieren worden geruimd, meldt het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 1. Vermoeden van vogelgriep in Randmeren bij Putten na vondst tientallen dode ganzen; wat moet je doen als je een dode vogel ziet?
  PREMIUM

  Vermoeden van vogelgriep in Randmeren bij Putten na vondst tientallen dode ganzen; wat moet je doen als je een dode vogel ziet?

  Hij zag in het nieuwe jaar al tientallen dode ganzen in het Nuldernauw, een van de Randmeren bij Putten. Onderzoek moet nog uitwijzen of de vogelgriep hier heeft toegeslagen, maar Peter Verdoorn heeft geen twijfel. Ook bij Sovon Vogelonderzoek gaan ze al uit van vogelgriep. Maar wat betekent dat? En wat moet je eigenlijk doen als je een dode vogel ziet?
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Flevoland