Een van de workshops van het Vollenhoofse corsocollege is lassen,  een belangrijk onderdeel bij  het bouwen van een praalwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de workshops van het Vollenhoofse corsocollege is lassen, een belangrijk onderdeel bij het bouwen van een praalwagen. © archief Wilbert Bijzitter

Vollenhovenaren worden ingewijd in geheimen van het bloemencorso

Om Vollenhovenaren -jong en oud - op te leiden tot wagenbouwer en om bij de huidige generatie bouwers wat kennis bij te spijkeren, wordt in Vollenhove een corsocollege gehouden. Hiermee worden ze ingewijd in de geheimen van het bloemencorso, waarvoor de praalwagens worden gebouwd in en rond Vollenhove en aan de rand van de Noordoostpolder.

  1. SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen
    Liveblog

    SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen

    Bij een overwinning op Eemdijk kwam het kampioenschap wel héél dicht bij voor SV Urk. Maar het liep compleet anders op De Vormt, waardoor de titelstrijd in de Hoofdklasse B toch weer spannend is. In de Derde Divisie kreeg VVOG een flinke tik te verwerken, terwijl DVS’33 dure punten liet liggen in de strijd om de derde periodetitel. Er viel genoeg te genieten deze speeldag, met ook nog de kraker Batavia’90 en de derby tussen DOS en Go-Ahead Kampen.

Flevoland