Kinderen tussen de 5 en 11 jaar oud kunnen vanaf volgende week gevaccineerd worden. Laten ouders van basisschool De Flevosprong in Dronten dat doen? Moeders Miriam de Vries, Els Stallinga en Joyce (vlnr) zijn stellig.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen tussen de 5 en 11 jaar oud kunnen vanaf volgende week gevaccineerd worden. Laten ouders van basisschool De Flevosprong in Dronten dat doen? Moeders Miriam de Vries, Els Stallinga en Joyce (vlnr) zijn stellig. © Freddy Schinkel

Volop twijfels bij ouders over vaccineren van hun kinderen: ‘Mag mijn kind straks zonder prik niet naar speeltuin en school?’

pollOuders hebben er een dilemma bij. Vanaf volgende week kunnen zij hun kind laten vaccineren tegen corona. Doen zij dat, hoewel bekend is dat kinderen minder vatbaar zijn voor het virus en volwassenen al aan de derde prik toe zijn? 

3 reacties

 • R Peters

  1 jaar geleden
  Voor de zoveelste keer leg het bij de ouders en kinderen neer. Jan en alleman bemoeit zich ermee, nergens voor nodig, ook geen artikelen in de krant. En ook geen antivaxxers op de schoolpleinen, die kinderen en ouders bang maken. .Zie artikelen hier in de krant. Ouders en kinderen kunnen heus zelf wel een keuze maken.
 • Ada Schouten

  1 jaar geleden
  Er wordt gezegd dat er aan het wel of niet vaccineren van jonge kinderen geen restricties verbonden worden. Maar ja, wat is waarheid bij het kabinet?
 • H. Sax

  1 jaar geleden
  Stop met het bang maken van ouders en kinderen! De buitensluiting die de kop van dit artikel meldt komt er niet. Op deze manier worden de onzekere ouders gepusht om hun kinderen te laten prikken.