Volledig scherm
Marc Witteman overleed op 57-jarige leeftijd. © Marnix Schmidt

Voormalig Flevoland-gedeputeerde Marc Witteman (57) overleden

Voormalig gedeputeerde van de provincie Flevoland Marc Witteman is overleden. Hij was van 2010 tot 2015 werkzaam bij de provincie. Daarna werd hij burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht. De gemeente Stichtse Vecht bracht het overlijden naar buiten. Witteman overleed op kerstavond aan de gevolgen van longkanker, hij werd 57 jaar.

In een reactie laat het gemeentebestuur van Stichtse Vecht weten dat het overlijden van Witteman haar diep raakt. Burgemeester Yvonne van Mastrigt: ,,Met Marc Witteman verliest Stichtse Vecht een geliefde en gewaardeerde burgemeester. Dankbaar zijn wij voor zijn betrokken en onvermoeibare inzet voor inwoners, organisaties en ondernemers, ook tijdens zijn ziekte. Boven de partijen en midden tussen de mensen. Marc Witteman was een rasbestuurder. Verbindend, daadkrachtig, bereikbaar, vernieuwend en integer: zo blijft hij ons inspireren.”

Het ging al enige tijd bergafwaarts met de voormalig burgemeester van Stichtse Vecht. Drie maanden nadat hij zich ziek meldde als burgemeester wegens uitbehandelde longkanker, werden diverse uitzaaiingen ontdekt.

Op zijn blog bedankte hij onlangs iedereen voor de kaarten, berichten en bloemen die hij heeft ontvangen. Ook schreef hij: ,,Het is een oneerlijke strijd geworden, die ik niet meer kan winnen. Ik ervaar nog voldoende kwaliteit van leven. Zolang dat het geval is, probeer ik het vol te houden.” Vanwege zijn ziekte stopte Witteman in augustus definitief als burgemeester.

Marc Witteman werd op 29 januari 2015 geïnstalleerd als burgemeester van Stichtse Vecht. Sinds 1990 was hij actief in het openbaar bestuur. Hij was onder meer raadslid (PvdA) en wethouder van de gemeente Hillegom, waarnemend burgemeester van de gemeente Warmond en wethouder van Leiden. Van 2010 tot 2015 was hij gedeputeerde van de provincie Flevoland.

Publiek afscheid

Inwoners van Stichtse Vecht en ander belangstellenden kunnen aankomende zaterdag in Boom en Bosch in Breukelen afscheid nemen van Marc Witteman. Iedereen die dat wil, kan tussen 10.00 uur en 20.00 uur langs de kist lopen om de burgemeester een laatste groet te brengen.

Witteman wordt in besloten kring op 2 januari 2019 gecremeerd.

Condoleance

Voor mensen die hun medeleven digitaal willen tonen, is er de gelegenheid het digitale condoleanceregister voor Marc Witteman te tekenen via condoleance.nl.

In het gemeentekantoor aan de Endelhovenlaan in Maarssen is vanaf donderdag een ruimte ingericht waar belangstellenden het condoleanceregister kunnen ondertekenen. Ook in Boom en Bosch in Breukelen, in ’t Kampje in Loenen en in wooncentrum Overdorp in Kockengen liggen vanaf die datum condoleanceregisters. Deze condoleanceregisters kunnen, behalve in het weekend en op 1 januari, tot en met 4 januari worden getekend.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Flevoland