Staatssecretaris Van der Burg in gesprek op de inloopavond in Bant.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Van der Burg in gesprek op de inloopavond in Bant. © Foto Freddy Schinkel

Vriendelijk én vastbesloten: staatssecretaris houdt vast aan aanmeldcentrum in Noordoostpolder

Hij is vriendelijk, makkelijk benaderbaar en lijkt oprecht begrip te hebben voor de zorgen van omwonenden over een aanmeldcentrum bij AZC Luttelgeest. Anderzijds laat staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) er geen twijfel over bestaan: dat centrum is hard nodig en hij kan het, plat gezegd, erdoor drukken. Zijn reactie op SGP-Kamervragen spreekt boekdelen. Pakt hij door?

7 reacties

 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ H Jager, je moet het niet te algemeen houden. Verbeek heeft het gedaan. Hij vertegenwoordigt in deze de PvdA. Het is de bestuurscultuur van een linkse partij.
 • E Winters

  2 weken geleden
  Vraag me af of de staatssecretaris ook heeft geprobeerd om de gemeente waar hij woont warm te krijgen voor een extra aanmeldcentrum. Ik denk van niet ...
 • H Jager

  2 weken geleden
  Gemeente is kennelijk door de Commissaris gechanteerd. “Als ik jullie was zou ik niet te moeilijk doen over het gewenste AZC. Dit kan de komst van een toekomstige spoorverbinding in de weg staan”. Te gek voor woorden, de bestuurscultuur in ons land is verziekt. Alles wordt uit de kast gehaald om dit soort zaken er door te drukken. Vertrouwen in de overheid - wat door verschillende schandalen al ernstig had geleden - daalt mede hierdoor tot het nulpunt.
 • A. Kooi

  2 weken geleden
  Ik vind sowieso zijn performance zeer irritant.
 • evert koekkoek

  2 weken geleden
  @ Wagenaar, @ Doornbos, nu nog een inhoudelijke reactie. Foto had inderdaad anders gekund. Mes in de rug... eerst maar even afwachten wat er gebeurt. Het centrum komt er gewoon. De aanloop ernaar toe verdient niet de schoonheidsprijs. En nu het toch over mes in de rug gaat: Wat dacht je van het nietszeggende "sorry" van Leen Verbeek? Dat is een mes in de rug....