Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van MC Zuiderzee in Lelystad. © Google Maps/Streetview

Wat merkt de patiënt van de onrust bij de IJselmeerziekenhuizen?

Het gaat niet goed met de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland. Financieel zwaar weer en onrust in het bestuur, maar wat merkt de patiënt daar eigenlijk van? Zes vragen.

Wat houdt dat in, verscherpt toezicht?

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd kan zorgaanbieders onder verscherpt toezicht stellen. Dat gebeurt als er bij inspecties gebreken aan het licht komen. Verscherpt toezicht betekent dat de inspecteurs vaker onverwachts langskomen. Ook worden de problemen van bijvoorbeeld een ziekenhuis voor het publiek en de media openbaar gemaakt. Pijnlijk voor de reputatie. MC IJsselmeerziekenhuizen staat een half jaar onder toezicht. Na die zes maanden maakt de Inspectie de balans op. Het verscherpt toezicht wordt dan opgeheven, verlengd of er volgt zelfs een strenger regime.

  1. Bedrijf uit Zeewolde maakt hardlopen zichtbaar voor loper en publiek
    PREMIUM

    Bedrijf uit Zeewolde maakt hardlopen zichtbaar voor loper en publiek

    Sport Technologies uit Zeewolde trekt internationale belangstelling met een vondst die lopers visueel leert harder te lopen. Vanuit Amerika is een aanvraag gekomen voor de Pacer2 & Wavelight. Met al zijn sportieve highschools is het land een enorme markt voor het Flevolandse bedrijf. De op het oog simpele vondst, vierhonderd lichten die al rennend meegaan met de loper en hem dwingen harder te lopen, blijkt enorme potentie te hebben.

Flevoland

poll

Edelherten verhuizen?? Schiet ze gewoon af!

  • Eens! (34%)
  • Oneens! (66%)
2580 stemmen