Akkerbouwer Adriaan Vos laat aan Margreet Vermeer van Waterschap Zuiderzeeland zijn door bodemdaling vernatte land zien, februari 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Akkerbouwer Adriaan Vos laat aan Margreet Vermeer van Waterschap Zuiderzeeland zijn door bodemdaling vernatte land zien, februari 2018. © Foto Freddy Schinkel

Wat te doen aan de bodemdaling in Flevoland? ‘Een pompje plaatsen is niet genoeg’

Wat te doen aan de bodemdaling in Flevoland? De overheid en de boeren slaan de handen ineen om met ‘alternatieven’ voor bedreigde landbouwgrond te komen. Geen lapwerk, maar een houvast voor de lange termijn. Het is niet het eerste plan. Wat is er dit keer anders? Vijf vragen. 

  1. Klaas-Jan dwingt meisje (17) uit Urk naaktfoto’s te sturen: ‘Ik heb haar leven kapotgemaakt’
    PREMIUM
    7

    Klaas-Jan dwingt meisje (17) uit Urk naaktfoto’s te sturen: ‘Ik heb haar leven kapotge­maakt’

    ,,Als jij graag voor de rest van je leven voor veel mensen als hoer door het leven wil gaan, moet je dat zelf weten hoor. Ik denk niet dat het lang duurt voordat er foto’s van jou over Urk rondgaan.” Klaas-Jan L. uit Genemuiden (nu 24) wond er geen doekjes om toen hij een destijds 17-jarig Urker meisje dwong naaktfoto’s en -filmpjes naar hem te sturen. Jarenlang kreeg hij zijn zin, maar in 2020 liep hij eindelijk tegen de lamp.