Volledig scherm
© Thinkstock

Waterwijk Lelystad blijkt ‘hotspot’ voor inbrekers

Met twaalf inbraken in nog geen drie weken tijd, kan er in Lelystad rustig van een inbraakgolfje gesproken worden. Vooral de Waterwijk blijkt geliefd.  

De zomerperiode was nog wel zo rustig, meldt de politie, die zich zorgen begint te maken over de toename. Ze waarschuwt de inwoners om deuren en ramen goed af te sluiten en bij onraad meteen 112 te bellen. Een succesje is er al wel geboekt.  Op 11 september werd er, dankzij een oplettende burger, in de Kamp op heterdaad een inbreker aangehouden. 

Preventie-avond 

Op maandag 23 september wordt er in het Buurtcentrum de Bever aan de Voorstraat 313 een inbraak preventieavond georganiseerd. Meer info en kosteloos aanmelden kan op: www.unive.nl/dichtbij/preventieavond/ 

  1. Echtpaar staat doodsangsten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overvallers dreigen pink af te knippen
    video

    Echtpaar staat doodsang­sten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overval­lers dreigen pink af te knippen

    Bij het uitladen van zijn busje krijgt agrariër Dieleman direct een pistool tegen zijn hoofd. Als zijn vrouw hem even later zoekt in de schuur, wordt een zak over haar hoofd getrokken. ,,Waar liggen de drugs?”, schreeuwen de drie overvallers. Ze dreigen vingers af te knippen en tenen kapot te slaan. Als na 2,5 uur blijkt dat tussen de aardappelen écht niets te halen is, verlaten ze het boerenerf bij Emmeloord.

Flevoland