Volledig scherm
Herman Vermeer (Tulpenroute) en Ellen Boonen (Tulpenfestival). Vermeer is de voorman van de Tulpenroute Oostelijk-Flevoland, Boonen de voorvrouw van het Tulpenfestival Noordoostpolder. © Foto Freddy Schinkel

Weekendtips: Tulpenroute Flevoland weer van start en Record Store Day

Het weekend staat weer voor de deur en dus zijn er ook weer tal van evenementen in Oost-Nederland. Een bloemschikking van wat er zoal te doen is: 

Tulpenroute - De Tulpenroute in Flevoland gaat dit weekend weer van start. Tot en met 5 mei kan men genieten van de bloemenzee  in Dronten, Lelystad en Zeewolde. Dit jaar is het thema van de tulpenroute ‘De Gouden Eeuw’.

Record Store Day - Liefhebbers van vinyl vieren zaterdag Record Store Day. Bijna honderd platenzaken in heel Nederland doen mee aan deze dag. Veel platenzaken doen op deze dag wat extra's, zoals een live-optreden in de zaak. Bekijk hier welke platenzaak bij jou in de buurt meedoet. 

IJsselloop - De hardloopwedstrijd IJsselloop staat zondag voor de 14e keer op het programma in Deventer. Inschrijven kan niet meer, maar langs het parcours zal er vast nog wel een plekje vrij zijn.

#BZV - Boer Zoekt Vrouw hoef je niet alleen op een scherm te kijken. Op vrijdagavond wordt er namelijk een heuse theatervoorstelling over het bekende televisieprogramma opgevoerd bij boer PelleBoer in Mastenbroek. De christelijke toneelgroep Puck zit achter de voorstelling.

Treffers Weidefeest - Het Sallandse plaatsje Heeten staat dit weekend dagen in het teken van het Treffers Weidefeest, een muziekfestival met vertrouwde meezingers, krachtige rock covers en guilty pleasures. Bezoekers van het muziekfestijn betalen alleen op zaterdag entree.

Cultuur bij je buur - Voor de zesde keer staat in Apeldoorn ‘Cultuur bij je Buur’ op het programma. Artiesten en kunstenaars verzorgen zo’n 300 optredens en exposities op verrassende plekken in Apeldoorn. Niet op grote pleinen, maar in tuinen, huiskamers en verzorgingstehuizen. Dit kosteloze stukje cultuur vindt zowel zaterdag- als zondagmiddag plaats tussen 13.00 en 17.15 uur.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

Flevoland