Volledig scherm
© Erna Lammers

Weerplaza voorspelt sombere zondag door mist

FLEVOLAND - Dichte mist hindert het verkeer in diverse delen van het land en zorgt voor kille omstandigheden. Om 7 uur vanochtend was sprake van dichte mist in Drenthe, Flevoland, het zuiden van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, het westen van Brabant en in Zeeuws-Vlaanderen. Op een enkele plek is sprake van zeer dichte mist met een zicht van minder dan 50m. Ook voor zondag wordt mist voorspeld.

Doordat er weinig wind staat, verwacht Weerplaza dat de mist vandaag langzaam oplost. Pas later vanochtend zal de mist vrijwel overal verdwenen zijn, mede doordat buien zich dan vanuit het noorden over het land uitbreiden.

Weekendweer
Dit weekend krijgen we opnieuw met mist te maken. De lucht is vochtig, er staat weinig wind en ’s nachts koelt het tijdens opklaringen flink af. Dat zijn de ideale omstandigheden voor de vorming van mist. De meteorologen van Weerplaza houden er zelfs rekening mee dat de mist met name zondag op een enkele plek de hele dag blijft hangen. Mocht dat inderdaad gebeuren, de regio’s in het oosten maken daar de meeste kans op, dan blijft het de hele dag grijs en mistig bij temperaturen van hooguit 7 graden.

Flevoland