Werkbedrijf Lelystad gaat onder de naam Direct Werk samenwerken met Randstad. Yolanda Tieleman (r) en Onno Vermooten tekenden de overeenkomst.
Volledig scherm
Werkbedrijf Lelystad gaat onder de naam Direct Werk samenwerken met Randstad. Yolanda Tieleman (r) en Onno Vermooten tekenden de overeenkomst. © Werkbedrijf Lelystad

Werkbedrijf Lelystad bundelt krachten met Randstad

Werkbedrijf Lelystad gaat onder de naam Direct Werk samenwerken met Randstad. Doel daarvan is dat meer uitkeringsgerechtigden in de gemeente betaald werk vinden, dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar gaan aansluiten en dat beide partijen van elkaar leren. 

De overeenkomsten onder deze ‘publiek-private samenwerking’ werd vandaag ondertekend.

,,Met onze aanpak blijft een groot aantal geplaatste kandidaten uiteindelijk aan het werk. 77 procent van hen vindt werk voor zes maanden of langer. Voor veel mensen maken we dus het verschil: zij zijn weer aan de slag, hebben weer een inkomen en perspectief voor de toekomst”, aldus Yolanda Tieleman, operationeel directeur Randstad HR Solutions.

,,Het grote voordeel van deze samenwerking is, dat we ook inspelen op de toekomstige vragen op de arbeidsmarkt. Wij kunnen hier samen veel in betekenen”, zegt Onno Vermooten, directeur Werkbedrijf Lelystad.

Flevoland