Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r. Rogier Taal, Joost Meuleman, Kevin Vlijm en Bart van den Hazel uit Ermelo. Ze houden wel van een pilletje. © Foto Freddy Schinkel

Wiet en pillen op Lowlands in Biddinghuizen: Genoeg drugs, maar ook geen Sziget-achtige toestanden

videoEen joint, xtc of ketamine. Van drugs op festival Lowlands in Biddinghuizen kijkt niemand op. Wel verbazen de festivalgangers zich over de grootschalige drugshandel waar vorige week twee Nederlanders voor werden opgepakt tijdens het Hongaarse festival Sziget. Kan dat ook op Lowlands? Op zoek naar wiet en pillen op de festivalcamping. ,,Voordat je het weet lig je schuimbekkend in de greppel.” 

Een jongeman sputtert tegen. Het haalt weinig uit. De hekken aan de rand van de Lowlands-camping vliegen open. Een aantal beveiligers maakt de weg vrij terwijl nat gespoten jongeren uit de ‘wasmachine’ (dat op Lowlands geldt als een onmisbaar doucheritueel) aan de kant gaan. 

  1. Publiek bepaalt actie Greenpeace: mogelijk camping op Lelystad Airport

    Publiek bepaalt actie Greenpeace: mogelijk camping op Lelystad Airport

    Tentjes en caravans staan binnenkort misschien op de startbaan van het vliegveld in Lelystad. Actievoerders van Greenpeace overwegen om te kamperen op Lelystad Airport. De internationale milieuorganisatie organiseert voor het eerst een verkiezing waarbij het publiek hun actie gaat bepalen. Mensen kunnen kiezen uit drie opties waarmee Greenpeace Schiphol Groep ertoe wil bewegen de koers te wijzigen voor een beter klimaat.

Flevoland