Windmolens zaaien onrust: ‘Totale vernietiging van het agrarisch landschap’

VideoFlevoland krijgt een nieuwe horizon, met ruim driehonderd nieuwe windmolens, van maximaal 250 meter hoogte. Goed voor het milieu. Én voor de portemonnee van een paar honderd windboeren. Er is óók een keerzijde. De onrust groeit en verdeelt gemeenschappen. Hoe worden de lusten en lasten verdeeld?

Nergens in Nederland is het uitzicht zo weids als in Flevoland. Buiten de bebouwde kom kijk je kilometers ver over akkers en grasland, met hooguit een plukje bomen links en rechts. Een fraai landschap voor wie ervan houdt. En bovenal een ideale plek voor windmolens. Genoeg ruimte en het waait er ook nog eens flink.

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

Flevoland