In de buurt van Bant is zondagmiddag een dier gesignaleerd dat verdacht veel op een wolf lijkt. Een dag later vindt een schapenboer een van zijn dieren onthoofd terug.
Volledig scherm
PREMIUM
In de buurt van Bant is zondagmiddag een dier gesignaleerd dat verdacht veel op een wolf lijkt. Een dag later vindt een schapenboer een van zijn dieren onthoofd terug. © Ivo de Wit

‘Wolf’ gespot in de polder: nog geen dag later treft vader van schapenboer Stef schaap zonder kop aan

Een schaap waarvan de kop is afgebeten, een vermist lam en twee andere lammeren die vanwege ondraaglijk lijden een spuitje hebben gekregen. Meerdere dieren op een boerderij in Bant zijn maandag ten prooi gevallen aan een roofdier. De afgelopen dagen is in dezelfde omgeving een dier gesignaleerd dat meermaals voor een wolf is aangezien.

6 reacties

 • Dick Meerdink

  3 maanden geleden
  Hoezo verschrikkelijk het is de natuur. Een wolf is een roofdier en prachtig dat zij weer terug zijn. Er klopt iets niet, want de wolf bijt niet alleen de kop eraf, maar verscheurd zijn prooi.
 • Andre Beltman

  3 maanden geleden
  Eerst vond ik het wel mooi dat de natuur een balans leek te krijgen met de wolf erbij. Maar nu krijg ik toch mijn twijfels. Ik lees steeds vaker over veel dode schapen niet perse om op eten. Maar wel weer een wolf in de buurt gespot. En de zogenaamd schuwe wolf komt wel erg vaak in de bewoonde omgeving. Ik krijg toch het gevoel dat het een wolf soort is die voorheen bijvoorbeeld met schapen is gevoed door mensen. Vreemd!
 • Wim Paalderman

  3 maanden geleden
  vreemd dat een aanval van een wolf resulteert in alleen de kop mee te nemen ??? dat is geen natuurlijk gedrag , was het wel een wolf ?
 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  Verschrikkelijk en er komen er steeds meer moet eerst wat ernstiger gebeuren.En dat mensen hun hond dan los laten in het bos,hoe dom!
 • Jessica Uitzetter

  3 maanden geleden
  Ik heb vandaag een stuk van een dierenschedel gevonden en het vermoeden is dat het een wolf kan zijn. Ik woon grenzend aan landgoed molecate en de carpool hattem. Verder lagen er veel kotsballen of uitwerpselen die haren bevatte. Vorige week is hier ook een wolf gespot bij wapemveld op de openbare weg. Heb de schedel in bezit

Flevoland