De huizenprijzen zullen dit jaar, naar verwachting, verder stijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De huizenprijzen zullen dit jaar, naar verwachting, verder stijgen. © ANP XTRA

Woningzoekers opgelet: huizenprijzen gaan flink stijgen, Flevoland is opvallende uitschieter

Ben jij op zoek naar een koopwoning? Grote kans dat je nog dieper in de buidel moet tasten dan je misschien had gedacht. De huizenprijzen in Nederland zullen dit jaar naar verwachting met bijna 11 procent stijgen, blijkt uit onderzoek van de Rabobank. De provincie Flevoland is één van de uitschieters. Hoe komt dat? 

3 reacties

 • K Plop

  5 dagen geleden
  Alles heeft wederom te maken met vraag en aanbod en wat de gek er voor wil geven. Aangezien je na verkoop van een woning je overwaarde in het huis moet stoppen is er voldoende buffer bij overstappers. Echter voor starters blijft deze ontwikkeling een probleem. Denk eerlijk gezegd dat we hier niet over een bubbel hebben zoals in 2003 / 2008. Hier ligt een structureel probleem aan ten grondslag en dat is schaarste en groeiende populatie. Oftewel..... vraag is hoger als aanbod.
 • Pim Willemsen

  5 dagen geleden
  Twee nadelen: gemeentes zullen de prijsstijgingen aanvoeren om de WOZ te verhogen. Nu staat de hypotheekrente op een erg laag nivo. Stijgt de het rentepercentage, dan zullen veel woningbezitters in de problemen komen. En makelaars moeten hun ‘biedingsadministratie’ verplicht openbaar maken. ‘Er is overboden’..dàt zullen ze dan moeten bewijzen.
 • J.H. Klaasen

  5 dagen geleden
  Te krankzinnig voor woorden. Overbieden op een huis, dat de vraagprijs al niet eens waard is! En wat als we een crisis krijgen, zoals vaker is geschied, en je je huis wilt verkopen of moet verkopen? Dan blijf je met een torenhoge schuldenlast zitten, die nooit meer af te betalen is. Dat vertellen de hypotheekverstrekkers er niet bij. Er moet meer betaalbaar gebouwd worden, dan zakken de prijzen vanzelf. Allemaal rupsjes nooit genoeg die nu snel hun huis willen verkopen.

Flevoland