Volledig scherm
Gedeputeerde Ad Meijer mocht aan de initiatiefnemers van negen leefbaarheidsprojecten in Flevoland cheques uitdelen. © Fotostudio Wierd

Zeven ton voor Flevolandse leefbaarheidsprojecten

Flevolands gedeputeerde Ad Meijer moet zich een beetje Sinterklaas hebben gevoeld, toen hij negen leefbaarheidsprojecten mocht verblijden met cheques uiteenlopend van dik 12.000 euro tot twee ton.

In totaal heeft de provincie zeven ton uit het Fonds Leefbaarheid  uitgekeerd. Er waren 28 aanvragen ingediend, die uiteenliepen van een bijdrage in het multifunctionele centrum in het dorp tot de aanleg van een trimpark in Biddinghuizen. 

Rutten

Het leefbaarheidsfonds is bedoeld om de leefbaarheid in het landelijk gebied te stimuleren. Tijdens de feestelijke bijeenkomst was er speciale aandacht voor Dorpsbelang Rutten, dat een bijdrage had gevraagd voor een multifunctionele accommodatie. De commissie die de aanvragen had beoordeeld, kende dit project de meeste punten toe. 

Andere projecten die een provinciale steun in de rug hebben gekregen, zijn onder meer Dorpsbelang Luttelgeest (die wil bevorderen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen in de dorpen), het multifunctionele sportcentrum van Espel en StEP Noordoostpolder voor de aanleg van een tulpenbelevingsveld. 

Flevoland