Elburg (Vestingstad) over de komst van noodopvang asielzoekers in Walibi in Elburg en Biddinghuizen. Op de achtergrond bij het water de plek waar Walibi ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Elburg (Vestingstad) over de komst van noodopvang asielzoekers in Walibi in Elburg en Biddinghuizen. Op de achtergrond bij het water de plek waar Walibi ligt. © Foto Freddy Schinkel

Zo reageren mensen in Biddinghuizen en Elburg op komst van 1500 asielzoekers bij Walibi

Noodopvang voor 1000 tot 1500 asielzoekers op het terrein van Walibi. Wat vinden mensen in het naburige Elburg en Biddinghuizen daarvan?

36 reacties

 • H Dekker v/d Werfhorst

  1 maand geleden
  Ik ben tegen de komst van 1500 vluchtelingen. Waarom zoveel? Prop ze maar weg in de polder en klaar is Kees. 100 tot 150 was veel beter geweest. Waren niet opgevallen. Dit is veel te gek!
 • Wensis Rompas

  2 maanden geleden
  Tjonge, dus omdat je tegen de komst van vluchtelingen bent, ben je gelijk een egoïst? Misschien even achter uw oren krabben en kijken wat er echt gebeurd. Woningnood (20.000 woningen vergeven aan niet Nederlanders), hevige cultuur verschillen, het opleggen van burgers met verplicht hulp bieden en huisvesten (zie nieuwe wetgeving). Goed dat Nederland helpt. Maar het slaat compleet door. Laten we ook eens voor de burger zelf zorgen ipv ervan uitgaan dat iedereen kan helpen. Of mag dat ook niet?
 • Leonore Bruins

  2 maanden geleden
  De mensen die zo tegen vluchtelingen zijn: dat u maar nooit op de vlucht hoeft te slaan en mocht het ooit toch onverhoopt nodig zijn, dan hoop ik dat u geen mensen tegenkomt zoals uzelf. Het zijn echt niet allemaal gelukzoekers, er zitten op dit moment vooral veel mensen bij die op de vlucht zijn voor extreem geweld. Geweld waar u zich bijna geen voorstelling van kunt maken. En als Nederland zo vol is en u zo walgt van Nederland zoals het nu is, ga dan zelf lekker weg. Good riddance!
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Jannette Van der Van der wal Ohh interessant! Segregatie, dat is nog nooit ergens gedaan!
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Peter Horenmans Ik heb helemaal niemand in dit topic een vreemdelingenhater genoemd. Anders, quote me a.u.b maar het blijkt dat je nogmaals, op de man speelt en diegene zelfs droeftoeter noemt. Dit terwijl je nog niet één argument hebt genoemd, nogmaals, de defenitie van roeptoeteren. Nogmaals, ironiemeneer. Wat is je punt, want tot nu toe heb je er niet één gehad. Ga verder met je leven in plaats van je woede en angst op het internet rond te spuien.
 1. Grote groep vluchtelingen overwintert op evenemententerrein Walibi: ‘Hier hebben we de ruimte’
  met poll

  Grote groep vluchtelin­gen overwin­tert op evenemen­ten­ter­rein Walibi: ‘Hier hebben we de ruimte’

  Een groep van 1000 tot 1500 vluchtelingen gaat de winter doorbrengen op het evenemententerrein van Walibi Holland. Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) zet hier voor zes maanden units neer. ‘In Dronten hebben we de ruimte. Als we deze ruimte moeten delen voor het grotere belang dan voelt dat voor dit college als vanzelfsprekend’, meldt burgemeester Jean Paul Gebben.