Volledig scherm
Op het strand is vanochtend weer gezocht. © ANP

Zoektocht Urker viskotter: vanochtend op het strand niets aangetroffen

videoBij de zoektocht naar de opvarenden van de Urker viskotter ‘Lummetje’ UK165 is vanmorgen  (opnieuw) op het strand van Noord-Holland gezocht door de Kustwacht naar eventueel aangespoelde materialen. Er is niets aangetroffen, zo meldt de Kustwacht op haar site.

Er is met een voertuig gezocht tussen Callantsoog tot en met Den Helder. 

Lees alles over de zoekactie naar de vermiste vissers in ons dossier.

De twee opvarenden van de donderdag gezonken viskotter UK165 ‘Lummetje’ zijn nog niet gevonden. Er kan vandaag op de plek waar het wrak is gezonken niet gedoken worden om te onderzoeken of de lichamen zich aan boord bevinden. Dit vanwege het slecht weer op zee. 

Het is wachten tot de wind, golven en stroming afnemen dat er gedoken kan worden naar het wrak, zo meldt de Kustwacht op haar site. Naar verwachting kan dat pas dit weekend. De politie, marine en Kustwacht staan hierover in nauw contact.

Het kustwachtvliegtuig vliegt tijdens haar reguliere patrouillevluchten vandaag wel extra over het gebied om te zoeken. Het weer op de locatie is windkracht 5 en de golfhoogten bedragen 3 tot 4 meter.

Het schip ligt niet in de gebruikelijke vaarroute. Er zijn digitale boeien om het wrak heen gelegd om het te markeren voor de scheepvaart. Wanneer het weer het toelaat, worden ook twee fysieke markeringsboeien rondom het wrak gelegd.

Volledig scherm
De plek waar de Urker viskotter vermist raakte. © Kustwacht

Flevoland