Tine en Jan Jonker uit Biddinghuizen in gesprek met bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker van het COA, op de inloopavond bij Beachclub Nu over de komst van asielzoekers naar het festivalterrein bij Walibi.
Volledig scherm
PREMIUM
Tine en Jan Jonker uit Biddinghuizen in gesprek met bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker van het COA, op de inloopavond bij Beachclub Nu over de komst van asielzoekers naar het festivalterrein bij Walibi. © Foto Freddy Schinkel

Zorgen, vragen en complimenten op inloopavond over asielopvang bij Biddinghuizen: ‘Schuurtje gaat op slot’

Ze hebben vragen. Willen hun zorgen kwijt. Of juist helpen. Tientallen mensen uit Biddinghuizen en Elburg kwamen woensdagavond naar Beachclub Nu voor de inloopavond over de vluchtelingenopvang die komt op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen.

0 reacties

 1. Razendsnel verrijst een dorp voor zo’n 1500 vluchtelingen in Biddinghuizen: ‘Dit helpt ons echt’
  Play
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Razendsnel verrijst een dorp voor zo’n 1500 vluchtelin­gen in Biddinghui­zen: ‘Dit helpt ons echt’

  Het is een ‘enorme steun’ voor het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers), het vluchtelingendorp dat de komende weken zal verrijzen naast Walibi. Tussen de 1000 en 1500 mensen zullen hier maximaal een half jaar verblijven in een ‘wintervaste’ accommodatie. COA-bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker: ,,Hierdoor gaat het beter lopen in Ter Apel.’’
 2. Duizenden trekkers (en net zoveel liefhebbers) strijken neer in Zwolle: ‘Mijn vriendin ziet liever een bloemetje’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  6

  Duizenden trekkers (en net zoveel liefheb­bers) strijken neer in Zwolle: ‘Mijn vriendin ziet liever een bloemetje’

  Schuifelend gaan bezoekers door de IJsselhallen in Zwolle, voetje voor voetje langs de ene na de andere trekker. Of beter gezegd: miniatuurtrekker. Duizenden exemplaren, van klein tot nog kleiner. De 32ste internationale Landbouwminiaturen Club Nederland trekt dit weekend duizenden bezoekers, uit heel Europa. En vrijwel niemand gaat met lege handen naar huis.