Volledig scherm
De constructie van de Zuidwesterringweg is slechter dan gedacht. Afgraven kost meer tijd dan voorzien. © Provincie Flevoland

Zuidwesterringweg slechter dan gedacht

De Zuidwesterringweg tussen Urk en Tollebeek is er slechter aan toe dan gedacht. De volgende fase wordt naar voren gehaald om het einde van de rit vertraging te voorkomen.

De kruising van de Zuidwesterringweg en de Staartweg gaat eerder dicht voor onderhoud. Vanaf 1 juli zou die kruising er ruim twee weken uit liggen, maar die zit vanaf woensdag 26 juni al op slot. Verkeer tussen Urk en Tollebeek  moet flink omrijden.  Sinds mei is de provincie Flevoland bezig met groot onderhoud aan de doorgaande weg. De eerste fase, tussen A6 en Tollebekerweg, is inmiddels weer toegankelijk voor weggebruikers. Nu wordt gewerkt aan het wegvak tussen Tollebekerweg en Zuidwesterringweg 38. Daar is de verharding inclusief fundering weggehaald en wordt de weg opnieuw opgebouwd. De constructie was volgens de provincie slechter dan gedacht. Daardoor moet ze dieper graven wat meer tijd kost.

Daarom heeft de provincie besloten het werk van de volgende fase naar voren te halen om uiteindelijk de hele weg zo snel mogelijk te kunnen opleveren. De derde fase loopt van nummer 38 tot en met de Steenbanktocht, inclusief de kruising met de Staartweg richting Urk. 

Volledig scherm
© Provincie Flevoland

Flevoland