Burgemeester Gebben is woedend over de mishandeling bij EuroParcs Zuiderzee.
Volledig scherm
Burgemeester Gebben is woedend over de mishandeling bij EuroParcs Zuiderzee. © Herre Stegenga / Henri van der Beek

Zware mishandeling ambulancepersoneel schokt burgemeester Dronten: ‘Stop deze verhuftering!’

UPDATEBurgemeester Jan Paul Gebben van Dronten vindt het ‘onverteerbaar’ dat er twee ambulancemedewerkers zijn mishandeld in vakantiepark EuroParcs Zuiderzee in Biddinghuizen. ,,Het wordt nu écht tijd dat we als samenleving de verhuftering en het geweld een halt toe roepen!” zegt hij. 

13 reacties

 • Hans van Dijk

  1 jaar geleden
  Alle agressie tegen hulpverleners, moet dubbel gestraft worden! Het word de hoogste tijd dat justitie wakker word. De overheid draagt het zwaard toch niet tevergeefs? Geen taakstraffen, maar op z.n minst voor onbepaalde tijd opsluiten die daders!
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  Als deze burgemeester diep geschokt is van al het geweld dat tegen de hulpverleners is gebruikt, zou ik bij dit artikel een andere persfoto plaatsen. De persfoto toont een burgemeester die zo te zien niet echt onder de indruk is van hetgeen op het park achter hem is gebeurd. Ik zie een stralende burgemeester, trots poserend voor de ingang van het park. Ben benieuwd wanneer deze foto in reclamefolders van het park opduikt.
 • willem smalen

  1 jaar geleden
  Is 'verhuftering' een nieuw begrip voor zware mishandeling/poging tot doodslag ? Wat is het normbesef van deze burgemeester ?
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  Beste burgemeester, in deze situatie waar buitenlanders zich tegen hulpverleners keren helpen geen woorden maar wel daden. Oppakken deze personen, direct opsluiten bij voorkeur met z'n allen in één cel en pas loslaten als alle schade op de daders is verhaald en alle kosten zijn betaald.
 • B. Westerkamp

  1 jaar geleden
  Geen verzachtende omstandigheden: Paar maanden onvoorwaardelijke celstraf.