Volledig scherm
© Pro Shots

Aanklager KNVB stelt onderzoek in bij De Graafschap

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar aanleiding van de rellen op het veld bij De Graafschap na afloop van het play-off duel tussen de Doetinchemmers en Go Ahead Eagles op zondag 22 mei.

Na afloop van die wedstrijd, waarin Go Ahead promoveerde, kwamen honderden fans van De Graafschap het veld op. De meesten met goede bedoelingen, maar een aantal 'fans' gooide vuurwerk in het supportersvak van de gasten uit Deventer en raakte slaags met spelers van de Eagles.

Fans
De Graafschap heeft tot 15 juni om de verklaringen op te sturen naar de KNVB. ,,Dat willen we heel zorgvuldig doen'', zegt commercieel directeur Martine Zuil. ,,De aanklager wil graag weten wat wij er zelf aan gaan doen. Sommige fans zullen we keihard straffen en willen we nooit meer zien. Anderen die op het veld kwamen, wilden alleen onze spelers troosten. Dat mag ook niet, maar er zit wel een verschil in.''

Tribunes
De Graafschap gaat ook maatregelen nemen zodat fans niet meer van de ene naar de andere tribune kunnen lopen. Dat gebeurde in de tweede helft tegen Go Ahead Eagles. ,,Dat mag niet en daar gaan we dus wat aan doen'', aldus Zuil.

Sancties
De Graafschap heeft door enkele incidenten uit het verleden een strafkaart bij de KNVB en hoopt dat de straf mild uitvalt. Zuil: ,,We zitten natuurlijk niet te wachten op een thuiswedstrijd zonder publiek.''