Volledig scherm
Bruno Andrade © pro shots

Aanvaller Bruno Andrade voor anderhalf jaar naar GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft de zesde aanwinst van deze winterperiode te pakken. Bruno Andrade maakt per direct de overstap naar stadion de Adelaarshorst, waar de 28-jarige Braziliaan een contract tekent voor anderhalf jaar.

Andrade is inmiddels gekeurd door de medische staf van GA Eagles en maakt maandag zijn eerste meters op het trainingsveld. De in Sao Bernardo do Campo geboren voetballer komt transfervrij over van Birkirkara op Malta, waar hij een half jaar speelde. Daarvoor was de Braziliaan vooral actief in Nederland bij Helmond Sport en Willem II. Bij de Tilburgers was Andrade negentien keer trefzeker in 76 wedstrijden. In 2017 stapte hij over maar Israel, maar zijn avontuur bij Hapoel Kfar Saba werd net zo min een groot succes als de trip naar Malta.

Avontuur

,,In januari 2017 ben ik op avontuur gegaan”, legt Andrade uit op de clubwebsite. ,,Eerst naar Israël en daarna naar Malta. Ik voel nu dat het tijd is om terug te keren naar Nederland. Het land waar ik me thuis voel. Persoonlijk, maar ook zeker sportief. Ik kies bewust voor Go Ahead Eagles. Een ambitieuze club die nu uitkomt in een league waarvan ik het spel en de uitdagingen goed ken. Een juiste mix tussen jonge spelers en wat meer ervaren jongens is belangrijk om succes te boeken in de Jupiler League. Ik denk dat ik met mijn ervaring ook op dat vlak belangrijk kan zijn. De uitdaging om alsnog de play-offs te halen is een mooie; daar hebben we ieders kwaliteiten bij nodig.”

Zesde aanwinst

Andrade is alweer de zesde aanwinst die trainer Jan van Staa mag begroeten. Go Ahead versterkte zich eerder deze winterperiode al met Levi Opdam (AZ), Mauro Savastano (Ajax), Robin Buwalda (NEC), Aaron Nemane (Manchester City) en Hamid Haji Jafar Zarbaf (HHC Hardenberg).