Volledig scherm
Sam Beukema © BSR Agency

Abdat en Beukema stevenen af op basisplaats bij GA Eagles

Nicolas Abdat en Sam Beukema lijken op weg naar een plek in ede basisformatie van trainer Jack de Gier, vrijdagavond in de Adelaarshorst tegen Jong FC Utrecht. Het duo vervangt dan de geblesseerden Wout Droste en Jeroen Veldmate.

Beukema was woensdag – net als eerder al op maandag - op de training van GA Eagles de kompaan van Gino Bosz in het hart van de defensie. De 20-jarige Deventenaar kende een sterke voorbereiding bij GA Eagles en moet de al weken met een achillespeesblessure afwezige Veldmate doen vergeten. 

Nicolas Abdat neemt de positie in van Droste, die de rest van het seizoen afwezig is met een gescheurde kruisband. De kwetsuur liep Droste op in de verloren wedstrijd tegen Cambuur. De keuze voor Abdat is opvallend. Hoewel de 22-jarige Duitser tweebenig is, werd hij door Go Ahead binnengehaald als linkerverdediger. Het zou voor zowel Abdat als Beukema zijn seizoensdebuut in de basis van GA Eagles betekenen.

Afgaande op de woensdagtraining laat De Gier de rest van zijn elftal intact. Julius Bliek blijft linksback, terwijl Elmo Lieftink, Maël Corboz en Alexander Bannink het middenrif vormen. De frontlinie wordt bemand door Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard en Richard van der Venne.