De Adelaarshorst.
Volledig scherm
De Adelaarshorst. © Getty Images

Adelaarshorst in top van best gevulde stadions in eerste divisie

Go Ahead Eagles heeft een trouwe achterban en speelt vrijwel elke thuiswedstrijd in een goed gevulde Adelaarshorst. Verrassend is het dan ook niet dat de Deventer club dit seizoen tot dusver de tweede plaats bezet in de eerste divisie als het gaat om bezettingsgraad van stadions.

GA Eagles heeft een bezettingsgraad van 83 procent in de eerste tien wedstrijden. Daarmee hoeven de Deventenaren alleen NAC Breda (90%) voor te laten gaan. Dat blijkt uit cijfers die het NRC presenteerde.
Ook Telstar (81%),Cambuur (75%), De Graafschap (75%), Almere City (68%) en Excelsior (65%) overleggen keurige cijfers op het tweede voetbalniveau van Nederland. FC Den Bosch (36), Helmond Sport (34) en Roda JC (25%) hebben een tegenvallend seizoen qua bezoekers en sluiten de rij.

Eredivisie

In de eredivisie gaat Ajax aan kop met elke wedstrijd een vrijwel volledig gevulde Johan Cruijff Arena (97%). Ook FC Emmen en PSV hebben de tribunes flink bemand (95%). PEC Zwolle en Sparta volgen met 94% op een gedeelde vierde plaats in de eredivisie, waar Fortuna Sittard (61%) en AZ (59%) de rij sluiten. De Alkmaarders spelen echter voornamelijk in Den Haag na het deels ingestorte dak van het eigen Afas Stadion.