De Adelaarshorst stroomt langzaam maar zeker vol voor het oostelijke treffen met De Graafschap.
Volledig scherm
De Adelaarshorst stroomt langzaam maar zeker vol voor het oostelijke treffen met De Graafschap. © ANP Sport

Adelaarshorst stroomt vol voor duel met De Graafschap

Als een verrassing komt het natuurlijk niet: de oostelijke voetbalderby tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap is populair bij de fans. Voor het duel in de Keuken Kampioen divisie verkocht de Deventer club al bijna 8.800 kaarten. 

De eerste thuisvakken zijn twee weken voor de aftrap op zondag 8 maart (14.30 uur) nu al nagenoeg uitverkocht, laat GA Eagles weten. De kans is groot dat De Graafschap -thuis de eerste wedstrijd van het seizoen wordt die in een uitverkochte Adelaarshorst wordt gespeeld. 
De Deventer club slaagde er dit seizoen al twee keer eerder in om meer dan 9.000 fans het stadion in te krijgen. Dat was in de thuisbeurten tegen Excelsior en Roda JC. Ook de wedstrijd tegen NAC Breda werd met 8.845 fans goed bezocht. 

Hamdaoui

De Graafschap kan tegen GA Eagles niet beschikken over Mohamed Hamdaoui. De linksbuiten, die eerder uitkwam voor GA Eagles, is naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Dordrecht (1-2 zege) voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hamdaoui mist komende vrijdag ook het duel met Jong AZ.