Volledig scherm
Alexander Bannink (r) heeft Go Ahead Eagles op 2-2 gezet tegen Excelsior, afgelopen september. © BSR Agency

Alexander Bannink op weg naar basisplaats bij GA Eagles

Alexander Bannink krijgt naar alle waarschijnlijkheid vrijdagavond tegen Roda JC een basisplaats bij Go Ahead Eagles. Trainer Jack de Gier lijkt in hem de meest logische vervanger voor de geschorste Richard van der Venne te zien.

Bannink was bij de start van het seizoen nog basisspeler. In de eerste vier wedstrijden stond de 29-jarige Tukker aan de aftrap bij GA Eagles. In het thuisduel met Excelsior, begin september, moest hij voor de eerste keer genomen nemen met een reserverol, maar schoot hij GA Eagles als invaller in de laatste minuut wel naast de Rotterdammers (2-2). Het is tot dusver het enige doelpunt van de routinier, die eerder onder meer speelde voor De Graafschap, FC Twente en Heracles.

Enige verandering

De rentree van Bannink lijkt de enige mutatie die De Gier gaat doorvoeren in zijn elftal voor het duel met Roda JC, vrijdagavond vanaf 20.00 uur. De afgelopen zondag tegen Telstar falende en in de rust gewisselde aanvallers Jaroslav Navrátil en Maecky Ngombo maakten op de woensdagtraining onderdeel uit van de basisploeg van De Gier.
Ngombo liet tijdens de mistige oefensessie naast de Adelaarshorst overigens nog wel een fraai hoogstandje zien. Na een combinatie tussen Navratil en Jenthe Mertens, was het de Belgische rechtsback die de assist gaf op Ngombo. De rijzige spits tikte de bal achter het standbeen langs voorbij de kansloze doelman Jay Gorter. 

GA Eagles heeft behalve de langdurig geblesseerden Wout Droste en Donny van Iperen een nagenoeg fitte selectie in de aanloop naar Roda JC.