Volledig scherm
Julius Bliek vorig seizoen namens GA Eagles in duel met Stijn Meijer van Almere City. © BSR AGENCY / SOCCRATES

Almere City ijzersterk in eigen huis, behalve tegen GA Eagles

Go Ahead Eagles hoeft niet met knikkende knieën af te reizen naar Flevoland, waar zondag Almere City FC de Deventer club ontvangt. Tegen de Almeerders heeft GA Eagles een uitstekende staat van dienst.

GA Eagles reisde elf keer af naar Flevoland - waar pas sinds 2005 aan profvoetbal wordt gedaan - en verloor er slechts twee keer. Acht keer werd de terugreis naar Deventer aanvaard met een overwinning in de tas.  
Go Ahead won in totaal vijftien keer (uit en thuis): bijna zeventig procent van alle wedstrijden. De Deventenaren bleken daarin ook opvallend doeltreffend: in twintig van de 22 wedstrijden tegen Almere City wist GA Eagles tot scoren te komen.

De laatste zes wedstrijden in Almere leverden GA Eagles vijf keer de winst op. Vorig seizoen tekende Istvan Bakx voor de enige treffer van de Deventenaren (0-1). Opmerkelijk: in Almere won GA Eagles vaker dan in de eigen Adelaarshorst (8/7).

Ongeslagen

Toch is het dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen Almere City bezig aan een ongekende thuisserie. Al negen wedstrijden op rij weten de Flevolanders te winnen in het eigen Yanmar Stadion. De laatste nederlaag dateert van afgelopen maart toen Sparta met 1-3 wist te winnen.