Volledig scherm
Martijn Berden (14) tekent voor de 0-1 bij NEC en daarmee zijn eerste doelpunt voor Go Ahead Eagles. © BSR Agency

Balende Berden beroofd van hoofdrol

reactieTerwijl zijn ploeggenoten in de catacomben van De Goffert hoorbaar het puntje koesteren, heeft Go Ahead Eagles-linksbuiten Martijn Berden er flink de smoor in na het 3-3 gelijkspel bij NEC. ,,Als je met 1-3 voorstaat, moet je de overwinning gewoon over de streep trekken”, stelt hij resoluut.

Berden baalt vooral omdat hij is beroofd van de hoofdrol. Met twee treffers in het eerste half uur zet hij zijn ploeg vrijdagavond op koers voor een driepunter, maar zijn eerste doelpunten in Deventer dienst dalen in waarde doordat de Nijmegenaren in het laatste half uur langszij komen. ,,Je hoopt natuurlijk dat je met twee treffers een bijdrage levert aan de overwinning en níét aan een gelijkspel”, verklaart Berden zijn teleurstelling.

NEK of N.E.C.?

Toch moet het speciaal zijn voor hem: scoren in De Goffert. Berden kwam deze zomer immers over van Vitesse, de aartsrivaal van NEC. ,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet direct aan heb gedacht, daarvoor heb ik te kort bij Vitesse gespeeld.” Dus hij zegt geen ‘NEK’ - zoals Arnhemmers plachten te zeggen - maar netjes N.E.C.? Grijnzend: ,,Laat ik beschaafd blijven, ja. Al was het vorig jaar wel ‘NEK’, hoor.”

Quote

Geen typische Ber­den-goals, maar echte spitsen­goals

Martijn Berden, aanvaller Go Ahead Eagles

Berden kent een sterke eerste fase bij zijn nieuwe werkgever, het ontbrak tot nu toe alleen nog aan concrete wapenfeiten in de vorm van goals en assists. Tot vrijdagavond. ,,Bij beide doelpunten kon je zien hoe gretig ik ben”, geeft hij het beste antwoord. Beide keren troeft hij de ogenschijnlijk in dromenland verkerende Bart van Rooij af. ,,Geen typische Berden-goals, maar echte spitsengoals.”

Wat is een typische Berden-goal dan? ,,Op snelheid natuurlijk”, zegt hij op een toontje alsof de toehoorder dat natuurlijk wel had kunnen weten.